dijous, 30 de març del 2017

Làmpades creatives: Projecte 5 al Temple 5è

Les classes de cinquè hem fet làmpades creatives. Aquesta activitat forma part del projecte “5 al Temple”, ens ha agradat molt perquè és molt divertida. Tothom ha fet làmpades originals i molt maques.






Els mestres ens han deixat fer les làmpades en parella o individualment. En principi, no era obligatòria, però gairebé tots hem dissenyat una làmpada, ha estat molt divertit!







Hi ha hagut molts tipus de làmpades: de taula, de sostre, etc. Estan construïdes amb materials molt diferents: culleres de plàstic, taps de suro, gots, cartró, etc. Totes funcionen molt bé i donen llum.







Finalment, hem exposat totes les làmpades al passadís del cicle superior, han quedat molt bé! Aquí us deixem unes fotos de totes les làmpades realitzades.































Guillem , Joan , Ona i Ot (5èC)







dimecres, 29 de març del 2017

ESQUIADA 5È: UNA AVENTURA A LA NEU

El dia 14 de març de 2017 els nens i nenes de 5è vam sortir de Barcelona a les 7:45 per aprendre freestyle i snowboard a Vallter 2000.

En arribar, vam fer dos grups: uns farien freestyle i els altres snowboard. Més tard ens van presentar els qui serien els nostres monitors. Seguidament, ens van ensenyar les parts de l’esquí i de la taula d’snow. Tots dos grups vam pujar a una cinta mecànica que ens duia a pistes. Malauradament, aquest primer dia vam tenir una lesionada. Quan vam acabar a les tres hores d’esquí, vam anar a dinar a la zona de picnic de l’estació d’esquí. En acabar de dinar, vam anar a l’hostal “La cabanya” de Setcases. 



Les habitacions eren de 4, 5, 6 o 8 persones. A nosaltres, quan vam entrar a les habitacions ens va donar una sensació de tranquil·litat. Vam dutxar-nos i el que ens quedava de tarda la vam dedicar a jugar a jocs de taula. Finalment, vam anar a sopar i vam veure una pel·lícula a la sala de l’hostal. Cansats, després de veure la pel·lícula, vam anar a dormir.
En despertar-nos, vam preparar-nos la roba d’esquí i vam baixar a esmorzar. Després vam pujar a l’autocar per anar a pistes i continuar amb l’esport del primer dia. Alguns grups d’esquí vam pujar al telecadira i els d’snowboard al teleesquí. En acabar les classes vam anar a dinar al restaurant de les pistes. A continuació vam tornar a l’hostal, ens vam dutxar com el primer dia i ens vam dividir en tres grups: un estaria jugant a jocs de taula, altres jugant a l’aire lliure en un parc al costat de l’hostal, i l’últim donaria una volta pel poble. Aquestes activitats van anar rotant entre tots els grups ja que van durar uns 30 minuts cadascuna.  

En acabar les tres activitats vam anar a acabar de veure la pel·lícula de la nit anterior i vam sopar. Finalment, vam veure començar una altra pel·lícula i, encara més cansats que el primer dia, vam anar a dormir.
El tercer dia, en llevar-nos, vam fer com en el segon. En arribar a pistes els que havien fet esquí van canviar a snow, i els d’snow, esquí. Acabades les classes, vam tornar a dinar al mateix lloc que el dia anterior. Vam tornar a l’hostal per dutxar-nos i vam sortir al parc per fer un “Mannequin Challenge” (https://www.youtube.com/watch?v=4R7iuGuLdfE).  Després vam poder triar entre jugar a l’aire lliure o dins de l’hostal a jocs de taula. Vam sopar, sessió de cinema i, tristos per ser l’última nit, vam anar a dormir.

El quart dia, molt tristos, vam esmorzar i vam pujar a pistes. Abans de començar les classes vam fer un “mannequin Challenge (https://www.youtube.com/watch?v=pYznW6jSM4c) a la cinta mecànica. Després, els grups d’esquí van pujar al telecadira i els d’snowboard van tenir l’oportunitat de pujar-hi també. Vam dinar tranquil·lament i, en acabar, vam marxar cap a Barcelona. I aquí va acabar la nostra aventura a la neu!



Anna (5èB) i Esteban (5èA)


Els vídeos dels Mannequin Challenge:







dilluns, 27 de març del 2017

PROJECTE DE 3r.: VIATGEM A BORD DEL NAUTILUS

Hola a tots i totes!
Avui us explicarem el projecte de 20.000 llegües de viatge submarí. En aquest projecte hem après moltes coses. Com per exemple que Jules Verne va escriure 14 novel·les i que va nèixer a Nantes, França.
També hem après que una llegua és una mida de longitud pel mar. També hem descobert vocabulari nou; com babor: que és la part dreta d’un vaixell. Gràcies aquest projecte hem aprés moltes coses. Per acabar, hem fet un fons marí amb diferents maquetes I animals que hem elaborate en grup.
Ens ha agradat molt fer aquest projecte. Esperem que us agradi el nostre fons del mar.

Mariam i Marc González 3r A